fbpx
Länsisatamankatu 23, 00180 Helsinki / Avoinna sopimuksen mukaan
puh. 050 5500 630 / info@radicalepil.fi

04
huhti

Näin ihokarva tuhoutuu valoimpulssihoidossa

Tässä artikkelissa käsittelemme ihokarvan tuhoutumista valoimpulssihoidossa. Valoimpulssilaite antaa impulsseja jotka kulkeutuvat ihokarvaa pitkin juureen ja korkea lämpötila (70 Celsius-astetta) tuhoaa juuren.

Koska valoimpulssi kulkeutuu karvaa pitkin, karva pitää olla olemassa ja ihon pinnan yläpuolella. Hoidossa voidaan siis käsitellä aktiivisessa vaiheessa (ns. anagen-vaiheessa) olevaa ihokarvaa. Lepovaiheessa olevia ihokarvoja ei voi siis käsitellä vaan on odotettava kunnes ne tulevat aktiivivaiheeseen. Sen vuoksi valoimpulssihoito on aina sarjahoito.

Valoimpulssi aloittaa matkansa ihokarvan päästä ja ihokarvan pituus tulee olla vain 1-2 mm kun hoito tehdään jotta valoimpulssin energia ei heikkene turhaan matkalla juureen. Valoimpulssi kuumentaa ihokarvan, ja Radical’Epilissä käytössä oleva usean mikropulssin menetelmä kuumentaa karvaa kerta kerralta enemmän ja saa aikaan kumulatiivisen vaikutuksen. Tärkeää on saada lämpötila nousemaan 70 asteeseen ja pysymään siinä usean mikropulssin avulla rittävän kauan jotta karvan tuhoutumisen aikakynnys ylittyy. On olemassa myös valoimpulssilaitteita jotka antavat vain yhden impulssin jolloin se on terävä piikkimäinen ja lyhytkestoinen impulssi. Ongelmana tässä on sekä korkean lämmön lyhyt kesto ja jopa liian korkea lämpötila (yli 70 asteen läpötila voi olla jopa haitallista). Asiakkaalle tämä ei myöskään ole kovin miellyttävää.

Ihokarva on tuhottu, mutta mitä sitten tapahtuu? Asiakas poistuu hoidosta karvoineen päivineen sillä voi mennä jopa pari viikkoa ennen kuin karvat tippuvat pois. Jos nyppäset tällaista karvaa saatat huomata että se irtoaa vastustelematta sillä se ei ole enää missään kiinni. Valoimpulssihoito on erittäin ihoystävällinen hoito eikä se aiheuta ihoärsytystä herkkäihoisillekaan, joten ihoa ei tarvitse hoitaa jälkikäteen ja elämä jatkuu normaalisti.

Tutustu vielä alla karvanpoiston vaiheisiin tiivistettynä yhteen kuvaan:

Näin ihokarva tuhoutuu

 

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Kysymyksiä ja vastauksia karvanpoistosta

Miten valitsen oikean bikinirajauksen – 4 vaihtoehtoa

Karvanpoisto aiheuttaa harmia – se on nyt tutkittu juttu!